Çilekli Yulaflı Pratik Tabak
1 SAAT 20 DAKİKA

Çilekli Yulaflı Pratik Tabak

Yumuşacık ve hafif dokusunun büyük küçük herkesi mutluluktan dört köşe edeceği bir tarif Çilekli Yulaflı Muhallebi. Evinize dağılan misler gibi kokusunun yanında süt ve kremanın kıvam kattığı tatlıyı mevsimin en renkli lezzeti çilekle süsleyerek sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Mis gibi çilek kokusunun başınızı döndüreceği pratik sütlü tatlının malzemeleri, hazırlık adımları, besin ve kalori değerleri şimdi Lokma'da!
Ekşili Taraklık
1 SAAT 30 DAKİKA

Ekşili Taraklık

Benzersiz bir et yemeği için yolumuz yöresel bir lezzetten geçiyor. Gaziantep mutfağında damaklara pelesenk olmuş bir Osmanlı yemeği: Ayvalı Ekşili Taraklık. Pirzola etinin elma dilimi soyulmuş ayvayla hem görsel hem lezzet uyumu içinde olduğu taraklık tarifi, etten fazlasını arayanlara özel. Etin mideye ağır gelen etkisini meyveyle hafifletmek hem damaklarda ferahlık hem zıt iki tatla kaos yaratmak... Belli ki Osmanlı bu işi başka bir misyonla doymaktan öteye taşımış. Bunu Uzakdoğu'ya ya da Batı'ya gitmeden kendi pişirme tekniğimizle farklı segmentlerdeki malzemeleri uyum içinde sentezleyerek başarmış. Yemekten maksadı bize verdiği enerjisinden ziyade olan fazlasıyla mütevazi sunumuyla soframıza zamanı taşıyan, Osmanlı yemeği bize bunları düşündürüyor. Bazen bir yemek bir insana bir zamanın şifrelerini de tattırır, ne dersiniz. Yani bir yemek damakta duyulan mıdır sadece? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Eklendi
Yumurtalı Salata
20 DAKİKA

Yumurtalı Salata

Güne güzel, vitaminli ve enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayacak yumurtalı salata, sağlıklı ve besleyici kahvaltı arayanlar için ideal bir tarif. Roka, maydanoz, salatalık, ceviz, kuru dut ve yumurta ile hazırladığımız bu salata vücudunuza güç ve zindelik sağlayacak. Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz yumurtalı salata tarifini çok seveceksiniz.
Eklendi
Beşamel Soslu Kabak Fırın
1 SAAT 5 DAKİKA

Beşamel Soslu Kabak Fırın

Yaz sebzelerinin en sevilenidir kabak.... Kızartması, yemeği, salatası, çorbası farketmeksizin yaz boyu tüm tariflerde bizimledir. Tüm kış arar dururuz lakin tüm yaz da eksik etmeyiz sofralarımızdan. İşte bu denli sevince onsuz ne mümkün. Beşamel sosu mantardan ayırarak bu defa kabakla buluşturduğumuz enfes mi enfes, pratik mi pratik bir fırın yemeği olan 'Beşamel Soslu Kabak Fırın' tarifimizle kabak tariflerinde yenilik zamanı.
Eklendi

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.

Anasayfa Mutfağa Giriş Ara Tarif Defteri Alış Listesi
GZT Haberin ve Bilginin Sosyal Medyası